Blue Monday run 2020.

Doe mee met de MIND Blue Monday Run 2020!
20 januari 2020 is het de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar. Op deze dag worden er voor derde keer door het hele land (hard)loop evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor depressie. Iedereen kan meelopen of zelf een eigen hardloopgroep om zich heen verzamelen. Doe jij mee?
Het gaat bij de MIND Blue Monday Runs niet om het winnen, maar om aandacht te besteden aan depressie en de impact ervan op mensen en hun omgeving. Met deze actie halen we geld op om psychische problemen te voorkomen bij jongeren. Dit doen we o.a. door de inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie.
Voor de omgeving West Brabant organiseert Zinzi van Gestel de Blue Monday Run.
Wij laten haar nu aan het woord:
Hallo allemaal,

Maandag 20 januari is het weer zover. De meest deprimerende dag van het jaar. En daar gaan we wat aan doen!
Loop mee met onze run/walk op het Landgoed Vrederust van GGZ WNB in Halsteren. Het is in een heerlijke mooie omgeving, lekker in de buitenlucht, samen met andere gezellige mensen.
Ik ben Zinzi van Gestel en de organisator van deze run/walk. Ik heb zelf last gehad van depressies. En wist ik toen maar hoe goed het sporten hierbij kon helpen. Ik ben wat later begonnen met sporten, maar het heeft me veel goeds gedaan. Ik ben nu redelijk hersteld van mijn depressies, al blijft de winter een moeilijke periode.
Ik werk nu als ervaringsdeskundige bij GGZ WNB en zet mijn ervaringen in om andere te helpen die ook psychische problemen hebben.
Hoe mooi is het, als we wat meer aandacht kunnen geven en geld kunnen ophalen voor depressie. Een ziekte waar je maar moeilijk alleen uit kan komen. Maar samen kom je er wel.
Mijn motto is Kia Kaha, dat betekend Stay Strong. Blijf sterk en dan kom je er wel doorheen.
Loop mee en doneer voor je het goede doel!

Praktische informatie over de run:
• De route volgt nog, maar de start zal plaatsvinden op het Landgoed Vrederust, bij De Sprenge.
• In januari zal ik de precieze route gaan uitstippelen. Ik probeer een kleine (rolstoelvriendelijke) ronde van 2 a 3 km te maken. En een iets grotere ronde van 4 a 5 km.
• Op beide routes kan gewandeld en hardgelopen worden.
• Iedereen krijgt bij aanvang een gratis flesje water en een gratis t-shirt van MIND voor de run. Na afloop krijgt iedere deelnemer ook een gratis kopje koffie of thee en een kommetje soep.
• De start tijd is om 13.00 uur, bij De Sprenge.
• Meer informatie vind je op de website van Mind en op de volgende pagina vind je meer over de run in West Brabant onder het kopje: Halsteren. https://www.doemeemetmind.nl/team/stay-strong/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *