Psysalon 27 oktober 2021: Wat als het even niet zo lekker gaat?

Beste Mensen,

Nu de coronamaatregelen steeds verder versoepelen  kunnen wij U eindelijk weer uitnodigen voor een psysalon.

Het thema is: Wat als het even niet zo lekker gaat?

Bijna de helft (43.5%) van alle mensen in Nederland krijgt ooit in zijn leven te maken met een psychische aandoening. Gelukkig zijn deze psychische problemen dikwijls van voorbijgaande aard, die met de juiste behandelingen soms vanzelf over gaan. Maar wat kunnen we doen als het even niet zo lekker gaat, waar kunnen we terecht met psychische  klachten. Meestal gaan we eerst naar de huisarts. In veel gevallen komen we  dan bij een praktijkondersteuner – de POH-GGZ – terecht, die deklachten in kaart brengt.

Een praktijkondersteuner zou je kunnen zien als een extra schakel tussen de huisarts en ggz-instellingen. Heb je psychische klachten en zit je niet lekker in je vel, dan kun je je verhaal kwijt bij de POH-GGZ. Deze probeert een zo goed mogelijk beeld te vormen van jouw problemen en maakt vervolgens een inschatting van het soort hulp dat je nodig hebt. Afhankelijk van de klachten, kan de praktijkondersteuner zelf met jou aan de slag gaan en een kort behandeltraject starten met enkele vervolggesprekken, of bijvoorbeeld doorverwijzen naar de generalistische basis ggz of specialistische ggz. Bij doorverwijzing zal verdere behandeling plaatsvinden bij een ggz-instelling.

 In deze psysalon zal Mw. Lemette,  praktijkondersteunster GGZ  (POH GGZ) van medisch centrum De Poort  in Bergen op Zoom vertellen wat je kan doen als het  niet zo lekker gaat. Naast de praktische informatie en ervaringsverhalen  is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Een psysalon is een ontmoetingsplaats voor de naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid.  Maar mensen die belangstelling hebben  voor psychiatrie, geïnteresseerd zijn in het onderwerp, professionals en personen met een psychische kwetsbaarheid zijn van harte welkom. Dus kent U mensen die mogelijk interesse hebben, maak ze attent op deze bijeenkomst. 

De psysalon wordt gehouden in: Ontmoetingscentrum de Wittenhorst, Lindenlaantje 1 4661 JK  in Halsteren.

De datum: 27 oktober van 19.00-21.30, de zaal is open vanaf 18.45.

Bij de Wittenhorst zijn voldoende gratis parkeerplaatsen.

Als U wilt deelnemen dan kunt U zich aanmelden via: aanmelden@mantelzorgboz.nl onder vermelding van naam en adres.

De deelname is gratis, denk er wel aan dat  we genoodzaakt zijn om de maatregelen van de regeringen te hanteren:  coronacheck (app of schriftelijk bewijs) en legitimatie  zijn verplicht.

Deze  psysalon kwam is georganiseerd door Het Steunpunt Mantelzorg in Bergen op Zoom en de Stichting Familieleden van Psychiatrische Patiënten in Westelijk Noord Brabant.

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen.

Marloes Rutten van het Steunpunt Mantelzorg

Ad Kolen, Stichting Familieleden van Psychiatrische Patiënten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *