MIND Ypsilon Kennissessies: “Oog voor trauma” en “Zorgen voor morgen”

Trauma. Daarover gaat de negende gratis online kennissessie die MIND Ypsilon organiseert voor leden en geïnteresseerden op donderdag 25 november van 19.30 tot 21.00 uur. In deze kennissessie, ontvangt Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter traumaspecialist David van den Berg. Mensen met psychosegevoeligheid hebben vaak last van trauma’s. Trauma dat heeft geleid tot de psychose of de psychose die heeft geleid tot trauma, het komt allebei voor. Het bespreken van de levensgeschiedenis van een cliënt en het uitvragen van eventuele trauma’s zou routine moeten zijn in de ggz. Traumatische ervaringen en PTSS (post traumatisch stress syndroom) komen veel voor bij mensen met psychose: 1 op de 6 mensen heeft er last van. En omgekeerd komen psychotische klachten veel voor bij cliënten met angst, depressie, eetstoornissen, etc. Toch wordt er in de praktijk nog weinig aandacht aan (de invloed van) trauma’s besteed. Met deze Kennissessie gaan we daar wat aan doen. We zijn trots dat David van den Berg, specialist op dit gebied, onze inleider is.


MIND Ypsilon Kennissessie: ‘Zorgen voor morgen’ Donderdag 9 december 2021 van 19.30 tot 21.00 uur  ‘Zorgen voor morgen’ In de tiende sessie, de laatste in de reeks dit jaar, ligt de focus op een thema dat bij veel mensen uit de achterban knelt: Hoe moet het verder met de patiënt als ik er niet meer ben en wat kan ik nú al doen om daarop te anticiperen? Vragen die vaak als een steen op de maag voelen en samenhangen met het verdriet over wat men is overkomen, maar ook met vaak financiële vraagstukken die mensen al snel boven het hoofd groeien. Juist dan is het cruciaal om terug te kunnen vallen op betrouwbare en complete informatie en op mensen die je de weg kunnen loodsen door het financiële en juridische woud. Precies dat is wat we in deze Kennissessie gaan doen.

Ypsilonleden, aasten, cliënten, hulpverleners in de ggz en het sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis Kennissessie. Na de kennissessie kun je de handvatten, tips en achtergrondinformatie teruglezen in de ‘thema-publicatie’, die elke deelnemer krijgt toegestuurd..
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.      

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *