Familie middag

Ook dit jaar heeft de  het FPPWNB bestuur weer een Familie-middag georganiseerd heeft voor haar leden, Ypsilon leden, deelnemers aan gespreksgroepen, ervaringsdeskundigen, organisatoren en deelnemers aan  de psysalons en Mindcafés . Familieleden met of zonder psychische kwetsbaarheid zijn natuurlijk ook welkom.

Wij denken dat de middag naast een leuk programma ook een goede gelegenheid is om elkaar in ongedwongen sfeer te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en/of gewoon een gezellige middag te hebben.

Dit jaar hebben we contact gezocht met de Stichting In den Scherminckel, is een organisatie van amateur archeologen. De stichting biedt ons het volgende programma aan:

13.45 – 14.30 uur   Ontvangst koffie, thee met iets lekkers    bij de Stichting De Scherminckel

14.30 – 16.00 uur  “Luchtige Archeologische Stadswandeling”

Stichting In den Scherminckel organiseert de “Luchtige Archeologische Stadswandeling”, langs locaties in het centrum van Bergen op Zoom, waar archeologische opgravingen hebben plaatsgevonden. Tijdens deze wandeling ontdekt u wat thema’s als “stinkende luchten” en “stadslucht maakt vrij” met archeologie te maken hebben. Ook komen zelfs de thema’s “luchtkastelen” en “gebakken lucht” nog aan bod. Oftewel: een Archeologische Stadswandeling op een luchtige wijze, zonder saaie jaartallen en feitjes. Maar zeker niet uit de lucht gegrepen! Juist een vrolijke en ontspannen stadswandeling voor iedereen.

Ook belangrijk om te weten, mocht het te slecht weer zijn voor de stadswandeling , dan kan de Stichting In den Scherminckel, een “binnen programma” aanbieden en aan de hand van de collectie in het archeologisch depot en toch iets vertellen over de onderwerpen van de stadswandeling . Maar we rekenen op mooi weer!

16.15 – 16.45 uur Sluiten we de middag af op een terras bij stadsbrasserie Thalia, waar we onze plannen voor 2022  bespreken en afsluiten met een drankje en een hapje.

De datum en adres:

Zaterdag   16 juli 2022

Stichting In den Scherminckel 

Wassenaarstraat 61

4611 BT Bergen op Zoom

Telefoon: 0164 682 404

Opgeven tot  10 juli via  e-mail: fpppsysalon@gmail.com  

Namens het bestuur van de FPPWNB

Ad Kolen en Riet Bovée

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.