Artikel in Qruxx over het belang van vaardigheids-trainingen voor naasten in de ggz

     Het belang van naasten voor het herstelproces van mensen met een psychische aandoening is tegenwoordig onomstreden. Tegelijkertijd heeft de psychische aandoening van cliënten vaak een enorme impact op het leven van diens naasten en de relatie tussen de naasten en de cliënt. Naasten vermelden regelmatig gevoelens van rouw, schuld, schaamte, angst en depressie en worstelen met de omgang met hun dierbaren. 
De balans tussen draagkracht en draaglast bij naasten is vaak fragiel waardoor de interactie tussen cliënt en naasten regelmatig verstoord raakt. Psycho-educatie kan cliënten en naasten helpen een psychische aandoening te begrijpen, zodat zij er beter mee om kunnen gaan. Het kan de balans tussen draaglast en draagkracht van naasten verbeteren. Paul Ulrich en Margriet Paalvast (MIND) schreven hierover in Qruxx een artikel. 
Lees het artikel hier: https://www.qruxx.com/de-potentie-van-vaardighedentraining-bij-psycho-educatie-voor-naasten-in-de-ggz/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *