Gratis webinarserie Verslaving in combinatie met psychische problematiek

Verslaving en psychische problematiek komen vaak samen voor, echter is de zorg voor mensen die te maken hebben met beide vaak apart georganiseerd. Bij de behandeling van verslaving in combinatie met andere psychische problematiek voelen professionals in de verslavingszorg én ggz zich vaak onvoldoende bekwaam. Ook weten zij niet altijd naar wie te verwijzen, waardoor verwijzingen vaak stroef verlopen. Hoe kunnen professionals hun patiënt de best passende zorg geven?

Om kennis over dit onderwerp te vergroten en de samenwerking te versterken organiseren Verslavingskunde Nederland (VKN), NIP, NVvP, landelijk netwerk cliëntenraden verslavingszorg Stichting het Zwarte Gat en Akwa GGZ drie gratis lunchwebinars.

Drie webinars op donderdag 29 februari, 4 april en 16 mei van 12.00-13.00 uur
Tijdens de interactieve webinars wisselen patiënten en professionals uit de ggz en verslavingszorg, kennis en praktijkervaring uit. Hoe herken je bepaalde problematiek? Wanneer bied je zelf een behandeling aan, wanneer verwijs je door en waarom? Hoe werk je samen met andere professionals?

Het eerste webinar is een algemene introductie over verslaving en daarmee samenhangende psychische problematiek. In de twee opvolgende webinars gaat het over verslaving in combinatie met specifieke psychische aandoeningen. Aanmelden: https://akwaggz.nl/webinarserie-over-verslaving-en-psychische-problematiek/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *