DE CHECKERS  .

Deze online tool is erop gericht volwassenen te leren hoe zij jongeren met beginnende mentale klachten kunnen ondersteunen door een luisterend oor te bieden en de juiste vragen te stellen. MIND is blij dat deze tool er nu is, omdat iedereen hierdoor op een laagdrempelige manier kan leren met jongeren in gesprek te gaan.  

De mentale gezondheid van jongeren in Nederland staat onder druk.  Meer dan de helft van de jongeren (16-25 jaar) kampt met mentale problemen en ruim 75% van de psychische klachten ontstaat vóór het 25e levensjaar.

Met DE CHECKERS probeert MIND Us volwassenen in de omgeving van jongeren – de zogenaamde supportfiguren – bewust te maken van die waardevolle rol en hen de tools in handen te geven zodat ze die rol met vertrouwen kunnen vervullen.  

Signaleren, Herkennen & Verbinden

De tool bestaat uit 3 modules van elk 15 minuten, die gebruikers stapsgewijs door het proces leiden:  

1.      Module 1 – Hoe herken je dat iemand niet lekker in zijn/haar/hun vel zit?

2.     Module 2 – Hoe ben je een goede gesprekspartner?

3.     Module 3 – Hoe help je iemand verder?

DE CHECKERS is ontwikkeld voor én met jongeren in opdracht van MIND Us. Door de stem van jongeren centraal te stellen, biedt de gratis tool een laagdrempelige, effectieve en relevante benadering om jongeren te ondersteunen in hun mentale gezondheid.  

Bezoek voor meer informatie: www.de-checkers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *