Vragenlijst jongvolwassen KOPP/KOV

MIND Naasten Centraal heeft in samenwerking met MIND een vragenlijst ontwikkeld in het kader van project ‘KOPP/KOV aan ZET’; een project voor jongvolwassen KOPP/KOV (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen/Kinderen van Ouders met Verslavingsproblemen) in de leeftijd van 18 tot 36 jaar.
We bouwen hiermee voort op wat we hebben opgehaald met een eerdere vragenlijst uit 2021; de ervaringen van jongvolwassenen die opgroeiden als KOPP/KOV. 
Met deze tweede vragenlijst willen we de inzichten uit het rapport van 2021 verdiepen en uitbreiden.   

Doe je mee?

Is dit onderwerp van toepassing en ben je jonger dan 36? Dan kun je via onderstaande link direct de vragenlijst invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten. https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/kopvv2
https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/kopvv2 Start met invullen //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Tips voor omgaan met suïcidaliteit op social media Samen met 113 Zelfmoordpreventie lanceren we op 10 juni de campagne #Chatsafe over veilig omgaan met online berichten over zelfdoding en zelfbeschadiging. #Chatsafe biedt praktische tools en tips voor jongeren. De adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en worden al met succes in verschillende landen gebruikt. En vanaf 10 juni ook in Nederland!     /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////   Kennissessie 
‘Integrale psychiatrie:
het beste van twee werelden?’     Dat medicijnen niet de enige vorm van behandeling zijn, weten we. Zo vertelde prof. dr. Mark van der Gaag in een eerdere kennissessie al over cognitieve gedragstherapie (CGT) bij psychose. Maar hoe zit het eigenlijk met niet-reguliere zorg? Wat is het effect van leefstijl op lichaam en geest? Hoe kan zingeving een rol spelen in de ggz? En hoe combineer je reguliere en niet-reguliere zorg, zodat je het beste van twee werelden krijgt?

Daarover gaat de nieuwe kennissessie van MIND Ypsilon. De sessie is online (via Zoom) voor iedereen bij te wonen en vindt plaats op donderdag 27 juni 2024 vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan gratis via deze link.

De gastspreker van deze avond is Rogier Hoenders, psychiater bij Lentis. Hoenders richtte het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) op en is als bijzonder hoogleraar Zingeving, Leefstijl en GGZ verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Ook schreef hij een boek over integrale psychiatrie en werkte hij mee aan de generieke module Zingeving.

Vroeger werd gedacht dat psychiaters zich vooral niet met thema’s als complementaire zorg, leefstijl en zingeving moesten bezighouden, weet Hoenders. ‘Gelukkig is de tijdgeest veranderd en zijn de ideeën over integrale psychiatrie behoorlijk bijgesteld. Natuurlijk kunnen we sommige ernstige aandoeningen niet alléén behandelen met aanpassingen in leefstijl. Maar de bijdrage die mensen zelf kunnen leveren, is heel lang onderschat.   https://mind-ypsilon.email-provider.eu/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=pakpbdwy1g&l=hoe2sgheys     https://mind-ypsilon.email-provider.eu/memberforms/subscribe/standalone/form/?a=pakpbdwy1g&l=hoe2sgheys     Aanmelden //////////////////////////////////////////////////////////////           Gratis webinar Verslaving en persoonlijkheidskenmerken Het derde webinar uit de serie over Verslaving en psychische problematiek gaat over Verslaving en persoonlijkheidskenmerken. De eerdere webinars kijk je hier terug. 

Op donderdag 27 juni van 12.00 – 13.00 uur spreken Wilma Arends, ervaringsdeskundige bij MIND, Dineke Feenstra, klinisch psycholoog bij De Viersprong, en Nicolle van Mil, klinisch psycholoog bij Novadic-Kentron, met elkaar over verslaving en persoonlijkheidskenmerken. Wat gebeurt er bij persoonlijkheidsproblematiek en verslaving, wat is het belang van een geïntegreerde behandeling en hoe organiseer je de samenwerking met collega’s? Onder leiding van gespreksleider Attie van der Meulen, beleidsadviseur Verslavingskunde Nederland, delen zij kennis en praktijkvoorbeelden, en beantwoorden vragen van kijkers.

Als je al deel hebt genomen aan één van de eerdere webinars, ontvang je een dag voor aanvang van het webinar automatisch een link om deel te nemen. Als je nog niet bent aangemeld: meld je hier aan voor het webinar op 27 juni.  https://akwaggz.nl/webinarserie-verslaving-en-psychische-problematiek/                   //////////////////////////////////////////////////////////////

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *