Leven met een suïcidale naaste

Eerder maakte Ypsilon de brochure ‘Leven met een suïcidale naaste’. Deze brochure bevat volop informatie, ervaringen en tips voor jou als naaste. Er zijn nieuwe beeldverhalen aan de brochure toegevoegd. Zowel de video’s als de beeldverhalen zijn beschikbaar in het Nederlands, Turks en Arabisch. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////// hemabijeenkomst ‘Nee zeggen’ van de Mantelkring     Door bewust ja en nee te zeggen maak je nieuwe spelregels voor je leven. Maar waarom doen we dat niet altijd? Waarom zeggen we soms ja als we eigenlijk nee bedoelen? Nee zeggen is iets wat je kunt leren, te beginnen door het te doen. Het maakt duidelijk waar je grenzen liggen. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook duidelijk voor anderen. Maar hoe doe je dat, als je jarenlang ja zei terwijl je nee bedoelde? In deze workshop gaan we hier met elkaar mee aan de slag. Deze themabijeenkomst is gratis.   Heb je interesse in de activiteiten van Mantelkring? Via de aanmeldknop kun je een interesseformulier invullen. Aanmelden /////////////////////////////////////////////////////////////// Bekijk de brochure
Ieder jaar doen ongeveer 50.000 mensen in Nederland een poging tot zelfdoding. Al deze mensen hebben naasten. Veel van die naasten leven met ongerustheid en angst, met zorgen en vragen. Jij bent misschien een van hen. Voorheen richtte de hulpverlening zich alleen op mensen die zelf gedachten aan zelfdoding hebben. De laatste tien jaar ligt de focus vooral op het voorkómen van zelfdoding. Als naaste ben je hierbij van onschatbare waarde. Maar hoe weet je eigenlijk of je familielid denkt aan zelfdoding? Hoe praat je erover? En hoe blijf je als naaste zelf op de been?

Eerder maakte Ypsilon de brochure ‘Leven met een suïcidale naaste’. Deze brochure bevat volop informatie, ervaringen en tips voor jou als naaste. Er zijn nieuwe beeldverhalen aan de brochure toegevoegd. Zowel de video’s als de beeldverhalen zijn beschikbaar in het Nederlands, Turks en Arabisch. De brochure kunt u Hier bekijken:
https://www.ypsilon.org/webshop/eigen-uitgaven-van-ypsilon/leven-met-een-suicidale-naaste/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *