Apps

Apps voor de smartphone

Apotheek
De app biedt onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie over medicijnen als aanvulling op de bijsluiter. Ook kun je zoeken naar apotheken in de buurt.

BackUp 113 zelfmoordpreventie
Heb je zelfmoordgedachten en zoek je handvatten om hier mee om te gaan? BackUp biedt houvast met verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je iemand die aan zelfmoord denkt, wilt helpen kun je met BackUp aan de slag.

Beter
De BETER app is er voor iedereen die actief wil werken aan een BETER leven. Met de app kun je dagelijks jouw stemming bijhouden, een doel en activiteiten instellen en bijhouden hoe goed je deze behaalt.

Daybook
Daybook stimuleert je om na te denken over wat je op een dag doet en welke invloed ervaringen en activiteiten hebben op je stemming en welke mensen op welke momenten belangrijk voor je kunnen zijn. Het geeft je een tool in handen om jezelf te “monitoren” en ondersteunt bij het uitvoeren van belangrijke dagelijkse activiteiten.

Daylio
Met Daylio kun je een privédagboek bijhouden zonder een regel in te voeren. Kies je stemming en voeg activiteiten toe die je die dag hebt uitgevoerd.

Fit in je hoofd
Met de ‘Fit in je hoofd’ app leer je controle over je eigen leven te hebben, het hoofd te bieden aan stress en tegenslagen en jezelf te waarderen.

Goalie
Goalie is een app die je helpt om je doelen te bereiken door je te coachen op het gebied van psychische klachten. De app helpt je om een regelmatige levensstijl aan te nemen, door je te motiveren om dagelijkse of wekelijkse doelen te halen. Welke doelen bepaal jij, eventueel samen met je behandelaar.

Happy App
Nadat je je persoonlijke gegevens hebt ingevuld, wordt je gevraagd je stemming van vandaag op werk- en privégebied in te vullen. Vervolgens zal de app je dagelijks automatisch vragen je stemming bij te houden. Na een aantal dagen krijg je vragen om te kijken of je stemmingen positief zijn. Na het invullen krijg je tips en trucs hoe je je stemming kunt verbeteren.

Headspace
Deze app traint je brein en je gedachtes via leuke en luchtige ontspanningsoefeningen. De app is gebaseerd op mindfulness en geeft je handige tools om dit toe te passen in je dagelijks leven. Door je bewust te zijn van het hier en nu, heb je minder kans om in paniek te raken of in piekeren te verzanden.

Hoofdzaken
Hoofdzaken helpt je om je psychische weerbaarheid te vergroten. Door emoties te monitoren leert de app je kennen en deelt hij inzichten met je. 

PSapp
WerkenmetIPS.nl heeft een eigen app ontwikkeld. Met de app kun je eenvoudig bijhouden hoe je dag was, tips noteren en reminders zetten tijdens je zoektocht naar werk of tijdens het werken. De IPS-app is een gebruikersvriendelijke web-based app , dat wil zeggen dat de applicatie alleen te gebruiken is via het internet. Je bereikt de app via app.werkenmetips.nl.

MedApp
MedApp is dé App om je te assisteren bij optimaal medicatiegebruik. Zo stelt MedApp je o.a. in staat om op eenvoudige wijze ‘slimme’ medicijnwekkers in te stellen, bijsluiters te bekijken, innameroosters te raadplegen, je voorraad te beheren, een medicatiepaspoort te maken, direct medicatie te herhalen bij jouw apotheek en hoogwaardige medicijn- en prijsinformatie te vinden. MedApp helpt je grip te krijgen op je medicatie.

Mediant 5g
Mediant 5G is een app die zich richt op het ‘G-schema’. Er is aandacht voor Gebeurtenis, Gedachtes, Gevoel, Gedrag en Gevolg. De app gaat uit van de principes van cognitieve gedragstherapie (CGT).

Moodnotes
Wil jij wat meer inzicht krijgen in je stemming? Met de Moodnotes app kun je jouw stemmingswisselingen en gevoelens bijhouden.

De Mindfulness App
Maak de weg vrij voor meer ontspanning en meer rust in je hoofd met De Mindfulness App. Of je al vaker hebt gemediteerd of een beginner bent, de Mindfulness App helpt je om meer in het moment te zijn. Meer aanwezig in het leven van alledag.

Project Network
Een goed en veerkrachtig sociaal netwerk maakt ons gelukkiger, weerbaarder en gezonder. Zo’n netwerk krijgen we niet vanzelf, daar moeten we voor werken. Project Network is een app die je hierbij ondersteunt.

PsyMate
Psymate geeft je inzicht in de samenhang tussen je activiteiten, je omgeving en je emoties. En wat de effecten en bijwerkingen zijn van medicatie, voeding, slaap en psychotherapie. Hij stuurt je meerdere keren per dag een kort vragenlijstje. Je vult het in één minuut in.

Stopstone
Kies in de Stopstone app motivators die jou helpen om het stoppen met roken vol te houden. Of maak je eigen motivators, voor jezelf of samen met vrienden. Stopstone geeft je praktische tips op momenten dat je het moeilijk hebt om niet te roken. Ook als je in een onbewaakt moment toch gerookt hebt, dan helpt de app je om je stoppoging door te zetten met opbeurende feedback.

Temstem
Stemmen horen komt erg veel voor. Sommige mensen hebben hier veel last van, anderen niet. Temstem is bedoeld voor mensen die last hebben van stemmen en in hun dagelijks leven minder door de stemmen gehinderd willen worden. Tijdelijk niet beschikbaar in de Nederlandse Appstore, wel in Google playstore.

Therappi Stemming
Depressieve gevoelens hangen samen met negatief denken en passief gedrag. Via Therappi Stemming leer je meer over depressieve klachten. Je leert  negatieve gedachten te herkennen en uit te dagen. Je zet er reële gedachten voor in de plaats. (Tijdelijk niet beschikbaar in de Nederlandse Appstore, wel in Google playstore).

Vers-app
De VERS-app wordt gebruikt bij de Vaardigheidstraining Emotie Regulatiestoornis (VERS-training). Door het dagelijks invullen van ‘Situatiepannen’ en wekelijks invullen van de VERS-schaal krijg je een goed overzicht over het verloop en de hoogte van je emotieproblemen en welke vaardigheden helpen om emoties beter te reguleren.

Woebot
Meet your own personal, charming Woebot, that helps you with depression. Chat, learn, and reflect. Available only in English.

Wrap app
WRAP staat voor: Wellness Recovery Action Plan. Het is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven, als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. WRAP komt uit Amerika. De WRAP app is een Engelstalige app waarmee je een ‘welzijns toolbox’ aan kunt leggen, een crisisplan kunt maken, triggers en vroege signalen bij kunt houden en een actieplan kunt samenstellen voor wat te doen bij een dreigende crisis.